حملات باج افزار از سوی هکرها به ادارههای دولتی، سازمانهای بهداشت و بیمارستانها و شرکتهای بزرگ خصوصی هرساله در حال رشد میباشد. هرچند برخی از این باج افزارها بهراحتی قابل پاکسازی میباشند، اما باج افزارهای حرفهایتر که با استفاده از تکنیک کریپتوویروس از هستههای رمزنگاری بهره میبرند، عموماً کاربرهای آلوده شده را وادار به تسلیم و پرداخت باج میکنند.
ویروس WannaCry ازجمله این باج افزارهای حرفه ایست که دادههای سیستم شما را رمزگذاری کرده و برای بازگشت این اطلاعات از شما طلب پول میکند. تمام سیستم عاملهای ویندوز (قبل از ویندوز 10) به دلیل استفاده از پروتکل قدیمی SMB1 میتوانند مورد حمله این ویروس قدرتمند قرار بگیرند و طبق گزارشها کاربرانی که قربانی ویروس WannaCry شدهاند به دلیل عدم به روزرسانی سیستم عامل و آنتی ویروس آسیبپذیر بودهاند. به همین دلایل داشتن یک سیستم عامل آپدیت شده و خرید یک آنتی ویروس اورجینال که هرلحظه بهروز باشد، اولین گام برای مقابله با تهدیدات ransomware محسوب میگردد.
این ویروس در سال گذشته موفق شده بیش از چهار میلیارد دلار از کاربران آلوده شده باجگیری کند و ضررهای بسیار زیادی به مراکز دولتی روسیه، انگلیس، آلمان، فرانسه، آمریکا، ایران (بانک سپه) و بیست و دو کشور دیگر وارد کرده است.
با توجه به اینکه سیستم عاملهای قدیمیتر ویندوز به دلیل استفاده از پروتکل قدیمی SMB1 مورد هدف این ویروس هستند، مایکروسافت یک وصله امنیتی به نام MS17-010 را برای تمام نسخههایی که مورد حمله باجگیری WannaCry قرار گرفتهاند، ازجمله ویندوز اکسپی، ویندوز سرور ۲۰۰۳ و ویندوز ۸ ارائه داده است. اما این شرکت بهشدت توصیه میکند که کاربران استفاده از ویندوزهای قدیمیتر مخصوصاً اکس پی را متوقف کرده و ویندوز 10 که مجهز به پروتکل SMB3 میباشد را بر روی کامپیوترهای خود نصب نمایند.
ایمیلهای اسپم
تحقیقات سایت PreciseSecurance.com در سال گذشته نشان میدهد که بیش از 67 درصد ویروسها بهوسیله ایمیلهای اسپم برای کامپیوترهای آلوده شده فرستاده شدهاند. درواقع تحقیقات کامل این سایت، این حقیقت را نشان داد که بیش از 55 درصد از ترافیک ایمیلهای ردوبدل شده در جهان را، ایمیلهای اسپم تشکیل میدهد که این امر خود دلایل علاقه استفاده هکرها از این راه برای انتشار باج افزارها را نشان میدهد.
عدم آموزش مقابله با خطرات سایبری با تأثیر سی و شش درصدی، نقش مهمی در موفقیت این حملات داشته، که خرید یک آنتی ویروس با قابلیت مبارزه با باجگیری و استفاده از سیستم عامل بهروز، اولین قدم در راه مقابله با این خطرات سایبری به شمار میآید.
داشتن پسورد ضعیف (کوتاه، بدون حروف بزرگ و کوچک و اعداد) با سهم سی درصدی در انتشار ویروس، از دیگر دلایل آلوده شدنها بوده و در انتها عملکرد ضعیف کاربران در برخورد با فایلهای ناشناس در یک چهارم حملات موفق، نقش مهمی داشته است.
با بهترین نرمافزار آنتی ویروس از دستگاههای خود در برابر آخرین تهدیدات سایبری محافظت کنید
- سه شنبه ۱۵ بهمن ۹۸ ۱۶:۱۵
- ۱۲۷ بازديد
- ۰ نظر